Waar kies je voor: Facetime, Skype of Hangout?

Mogelijk zijn er nog meer opties, maar ik beperk me tot deze drie video call services van de Big Three. Microsoft heeft Skype gekocht, Facetime is voor Apple gebruiker en Hangout kan via Google. Gebruiken doe ik ze alle drie, met wisselende resultaten en dus ook tevredenheid. Het hangt ook van de voorkeur van de wederpartij(en). Ik beweeg makkelijk mee.

Soms beginnen we met Skype, maar dan zijn er bv technische storingen waardoor we switchen naar Hangout. Kan ook andersom zo gaan. Facetime gaat meestal wel goed, maar dat kan alleen met een andere gelukkige Apple Device bezitter. Facetime heeft ook meer beperkingen. Groepsbellen kan niet evenals document of link delen. Het kent ook geen chat functie. Het is echt puur en alleen videobellen en vereist internet verbinding net als Skype en Hangout.

Deze twee bieden veel meer mogelijkheden. Voordeel van Skype is dat iedereen een account kan aanmaken, terwijl voor Hangout een Google-account nodig is. Daarmee krijg je dan ook meteen toegang tot, voor zover ik weet, alle anderen Google services als Agenda, Drive, Google+, etc. Erg handig voor maken van afspraken via de agenda. Het delen van een document en daar dus ook gezamenlijk en gelijktijdig aan kunnen werken terwijl je met anderen in een call zit is echt een groot voordeel boven Skype die dat niet heeft. Je Hangout live via Onair delen en vervolgens als opname in Youtube laten opnemen doen nog niet veel mensen vooral vanwege de onbekendheid ervan. Maar biedt uiteraard veel mogelijkheden. Dit kan ook niet via Skype. Sinds de zomer is bij Skype net als bij Hangout (max 10 personen) de groep call gratis.

Persoonlijke vookeur

Bij Skype lijken er sinds de overname door Microsoft steeds meer verbindingsproblemen te bestaan dan bij de Hangouts. Ikzelf heb daar regelmatig last van en moet dan vaak de call stoppen. Heel vervelend! Voor mensen die geen Google account hebben of willen vanwege aanmeldgedoe, is Skype echter wel een eenvoudig te installeren en op te starten video service.

Hangout heeft vanwege de grotere mogelijkheden mijn voorkeur. Het probleem dat ik als enige lijk te hebben, nml. dat als ik ‘ge-Hangout’ wordt, daar nergens op mijn computer zie of hoor. Geen pingetje, geen melding, niets. Geen idee waarom ik de anige met dit probleem ben. Als je het antwoord weet hoor ik het graag.

 

Jille Sol

Meer Berichten

Hallo!

Login op Eluced